Afgelopen week mocht Toverkol Media verslag doen van het nieuwe huis van Henk en Jannie van Beek. Zij laten hun droomhuis bouwen in De Bongerd, tegen Amersfoort aan. De bouwvoorbereidingen zijn er begonnen en de werkzaamheden zijn in volle gang.

“Hier wordt ons droomhuis gebouwd”, zeggen Henk en Jannie van Beek terwijl ze wijzen in de richting van het nu nog lege terrein. Jannie vertelt: “Met onze twee opgroeiende kinderen zijn wij uit ons huidige huis gegroeid en op zoek gegaan naar meer leefruimte voor ons gezin waar ieder zijn eigen plekje kan hebben.” “Vanuit Utrecht hebben wij ons vijf jaar geleden in Amersfoort genesteld.” Vult Henk aan. “Amersfoort heeft vanwege de ruimte en het groen een grote aantrekkingskracht op ons gehad. En nu ons huis te klein geworden is, is Amersfoort weer onze eerste keus. Tijdens onze huizenjacht kwamen wij het bouwproject De Bongerd tegen. Mijn vrouw en ik waren meteen verliefd op deze bijzondere woningen en tekenden direct in op de helft van een dubbele woning, type Tanglia.”

Eindelijk leuke hoekjes maken


“We zien er echt naar uit om hier heen te verhuizen”, zegt Jannie opgetogen, “In dit huis kunnen wij met onze twee kinderen jaren vooruit. We hebben besloten om de garage te gebruiken als uitbreiding van de woonkamer, waardoor we beneden over zeeën van ruimte beschikken. Kan ik eindelijk leuke hoekjes maken. Maar het is ook een mooie woning, kijk maar eens naar de metershoge glazen erker. Dit geeft onze woning echt een unieke uitstraling. Dat hebben we bij andere projecten niet zo gezien.”

Rookmelder


Enthousiast buigen Jannie en Henk zich over de plattegrond van hun toekomstige woning en wijzen ze op de indeling; woonkamer, met uitbouw naar de garage, woonkeuken, drie slaapkamers en de zolderverdieping waar nog twee kamers zijn gepland. “Wij hebben ook voor “De Bongerd” gekozen vanwege de ligging bij Amersfoort en de voorzieningen waar we dagelijks gebruik van maken.”
Harry Hendriks, Jansen Makelaars, licht toe: “De woningen kennen een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding, zeker als je bedenkt dat er veel maatwerk wordt geleverd en dat alle specifieke woonwensen kunnen worden vervuld. Van de meest voorkomende vragen naar meer- en minderwerk is er door de ontwikkelaar / aannemer een lijst opgesteld. Daarnaast wordt het de koper mogelijk gemaakt tijdens een individueel gesprek met de aannemer extra opties te bespreken en daarmee de woning aan de persoonlijke wensen aan te passen. Denk hierbij aan het verlengen en of verbreden van de woonkamer of het laten installeren van een rookmelder .”

“Dit wordt mijn slaapkamer”


De belangstelling vanuit de regio voor dit uitzonderlijke project is groot. Bezoekers die op de startverkoop zijn geweest kunnen dit beamen. De verkoop van het totale bouwplan “De Bongerd” vindt in fasen plaats. Medio april 2017 gaat de eerste paal de grond in.”